201 Multiple Choice Senior Trivia Questions and Answers

If you are looking for some multiple choice trivia questions and answers, here are 201 multiple choice senior trivia questions. The excitement of playing trivia games along with the benefits that come with competing are an excellent activity for seniors and people of all ages alike. Use these multiple choice trivia questions to play senior trivia by yourself or with others.

I have included a web based version you can scroll down and see, as well as two PDFs of the 201 senior trivia questions and answers which are formatted to be print friendly:

  • Version 1 (V1) will have the answers right after the question, so this format is likely better suited for practicing, or for a trivia night where you might be hosting.
  • Version 2 (V2) will have the answers in the back of the free PDF, so you can check when you are done answering; this is better suited if playing by yourself.

These 201 multiple choice senior trivia questions were written with the senior audience in mind, so they are perfect to play with your older friends and family. Scroll past the PDF downloads to see the web based version of this post or feel free to print the page by picking one of the PDFs below.

Version 1:

Version 2:

201 Multiple Choice Senior Trivia Questions

1. What was the first printed book?
a. The Bible
b. The Diamond Sutra
c. The Epic of Gilgamesh
Answer: The Diamond Sutra

2. What is the name of the Jim Henson puppet TV show, which was actually HBO’s first original series?
a. Sesame Street
b. The Muppet Show
c. Fraggle Rock
Answer: Fraggle Rock

3. This artist depicted The Starry Night while as a patient in the Saint Paul de Mausole psychiatric hospital.
a. Rembrandt van Rijn
b. Vincent van Gogh
c. John Peter Russell
Answer: Vincent van Gogh

4. What is the title of the 1985 novelty song performed by the Chicago Bears?
a. Let’s Ram It
b. The Super Bowl Shuffle
c. Silver/Black Attack
Answer: The Super Bowl Shuffle

5. Where were French Fries invented?
a. Germany
b. France
c. Belgium
Answer: Belgium

6. In what year did the internet start?
a. 1991
b. 1985
c. 1999
Answer: 1991

7. In 1973 Chicago, which building was the tallest building in America at the time?
a. The Sears Tower
b. The Empire State Building
c. The World Trade Center
Answer: The Sears Tower

8. Where is the deepest place recorded on earth?
a. The Atlantic Ocean
b. The Grand Canyon
c. The Pacific Ocean
Answer: The Pacific Ocean

9. Who is the famous comedian that set himself on fire and ran down his neighborhood street?
a. Richard Pryor
b. Eddie Murphy
c. Rodney Dangerfield
Answer: Richard Pryor

10. Who was the musician that accepted a role on General Hospital after recording his album, “Working Class Dog”?
a. Bruce Springsteen
b. Rick Springfield
c. Eric Clapton
Answer: Rick Springfield

11. What is the most counterfeited denomination of money?
a. $1 bill
b. $100 bill
c. $20 bill
Answer: $20 bill

12. After John F. Kennedy’s assassination who took presidential office?
a. Lyndon B. Johnson
b. Richard Nixon
c. Hubert Humphrey
Answer: Lyndon B. Johnson

13. What did the case of Brown vs. Board of Education succeed in ending at public schools?
a. Corporal Punishment
b. Segregation
c. Integration
Answer: Segregation

14. This shark movie is famous for the quote “You’re gonna need a bigger boat.”
a. Great White
b. Jaws
c. Sharknado
Answer: Jaws

15. What is a 1/100th of a second called?
a. A Moment
b. A Flash
c. A Jiffy
Answer: A Jiffy

16. What is currently the best selling video game of all time?
a. Pacman
b. Minecraft
c. Tetris
Answer: Minecraft

17. This cat started as a comic strip, then went on to spawn 3 TV series, and two films.
a. Garfield
b. Felix the Cat
c. Heathcliff
Answer: Garfield

18. What is the name of these plastic containers that department stores began selling in 1946?
a. Lifetime
b. Newell
c. Tupperware
Answer: Tupperware

19. Who was Lucille Ball married to in 1940?
a. Gary Morton
b. Desi Arnaz
c. Simon Luckinbill
Answer: Desi Arnaz

20. Who played the character of Willy Wonka in the 1971 film Willy Wonka & the Chocolate Factory?
a. Peter Boyle
b. Mel Brooks
c. Gene Wilder
Answer: Gene Wilder

21. Who is the largest employer in the U.S.?
a. The Department of Justice
b. The U.S. Post Office
c. The Department of Defense
Answer: The Department of Defense

22. Which is the only city where all the major sports teams (MLB, NHL, NFL) have the same colors: Black and gold?
a. New York
b. Pittsburgh
c. Atlanta
Answer: Pittsburgh

23. Who was the famous chef, author, and television personality, that made French cuisine accessible to American audiences?
a. Julia Child
b. B. Smith
c. Rachael Ray
Answer: Julia Child

24. Nicholas Cage changed his name from Coppola in order to separate himself from his famous uncle. What comic book character inspired his stage name?
a. Johnny Cage
b. Luke Cage
c. Cage Shadows
Answer: Luke Cage

25. What is the international language of flight?
a. Latin
b. Spanish
c. English
Answer: English

26. This is Batman’s primary vehicle in the comics and movies.
a. The Batwing
b. The Batcycle
c. The Batmobile
Answer: The Batmobile

27. Which now-defunct company made its first commercial jumbo-jet passenger trip from New York to London in a Boeing 747?
a. ValuJet
b. Pan-Am
c. Trans World Airlines
Answer: Pan-Am

28. What was the most popular TV show from 1960-61?
a. Gunsmoke
b. The Andy Griffith Show
c. Wagon Train
Answer: Gunsmoke

29. Who was the newly inaugurated president who, on March 4th, 1933, during his first inaugural address said, “Let me assert my firm belief that the only thing we have to fear is fear itself…”?
a. Franklin D. Roosevelt
b. John F. Kennedy
c. Herbert Hoover
Answer: Franklin D. Roosevelt

30. What is the name of the popular late-night comedy sketch show that made its debut on October 11th, 1975?
a. Saturday Night Live
b. Mad-TV
c. Monty Python’s Flying Circus
Answer: Saturday Night Live

31. What is the title of this 1962 spy movie series, originally starring Sean Connery?
a.
The Man from U.N.C.L.E.
b. James Bond (Dr. No)
c. The Bourne Identity
Answer: James Bond (Dr. No)

32. What animal are the Canary Islands named after?
a. Bird
b. Cat
c. Dog
Answer: Dog

33. What holiday is a week-long celebration held in the United States to honor universal African heritage and culture, taking place from December 26 to January 1 every year?
a. Kwanzaa
b. Ramadan
c. Passover
Answer: Kwanzaa

34. What is the largest ocean on earth?
a. The Atlantic Ocean
b. The Pacific Ocean
c. The Mediterranean Ocean
Answer: The Pacific Ocean

35. Where were the 1960 Olympic games held?
a. Beijing, China
b. Tokyo, Japan
c. Rome, Italy
Answer: Rome, Italy

36. What is the name of the theme park, designed by one of the world’s greatest animation creators, that opened in Anaheim, California on July 17th, 1955?
a. Disney World
b. Disneyland
c. Disney Island
Answer: Disneyland

37. Who was the first female supreme court justice, appointed on September 21st, 1981?
a. Abigail Adams
b. Sandra Day O’Connor
c. Julia C. Addington
Answer: Sandra Day O’Connor

38. This holiday takes place on November 11th, and commemorates men and women who have fought in the United States armed forces.
a. Memorial Day
b. Labor Day
c. Veterans Day
Answer: Veterans Day

39. What is the hottest planet in our solar system?
a. Venus
b. The Sun
c. Pluto
Answer: Venus

40. This van from Scooby- Doo is the vehicle of the Mystery Kids.
a. The Investigation Bus
b. The Scooby Van
c. The Mystery Machine
Answer: The Mystery Machine

41. Who starred as Archie Bunker in the 1971 sitcom, All in the Family?
a. Carroll Borland
b. Carroll Baker
c. Carroll O’Connor
Answer: Carroll O’Connor

42. This famous TV horse spoke to his owner.
a. Scooby-Doo
b. Mr. Ed
c. Garfield
Answer: Mr. Ed

43. 68% of the people suffer from this syndrome, the feeling that one’s phone is vibrating when it’s not.
a. False Vibrating Phone Syndrome
b. Ghost Phone Disease
c. Phantom Vibration Syndrome
Answer: Phantom Vibration Syndrome

44. 68% of the people suffer from this syndrome, the feeling that one’s phone is vibrating when it’s not.
a. False Vibrating Phone Syndrome
b. Ghost Phone Disease
c. Phantom Vibration Syndrome
Answer: Phantom Vibration Syndrome

45. What was the first video game to be made into a movie?
a. Super Mario Brothers
b. Pacman
c. Space Invaders
Answer: Super Mario Brothers

46. Standing at 33,400 feet high, what is the highest mountain on the ocean?
a. Mauna Kea
b. Mount Everest
c. Kangchenjunga
Answer: Mauna Kea

47. The first usage of this word, meaning a foolish person who lacked social skills, was in print in the 1951 Dr. Seuss book If I Ran the Zoo.
a. Geek
b. Nerd
c. Dork
Answer: Nerd

48. What is the name of the comic strip, which features a social circle of young kids, illustrated by Charles M. Schulz?
a. Adventure Time
b. The Little Rascals
c. Peanuts
Answer: Peanuts

49. How much did a McDonald’s hamburger cost in 1948?
a. 1 Dollar
b. 15 Cents
c. 50 Cents
Answer: 15 Cents

50. Which team won the first super bowl in 1967?
a. The NY Jets
b. The Green Bay Packers
c. The Detroit Lions
Answer: The Green Bay Packers

51. Which scientific theory of how the universe began was publicly introduced in 1948 by British astronomer Fred Hoyle?
a. The Theory of Relativity
b. The Theory of Gravity
c. The Big Bang Theory
Answer: The Big Bang Theory

52. This classic rhyming children’s book was written using only 50 words.
a. The Cat in the Hat
b. Green Eggs and Ham
c. If I Ran the Zoo
Answer: Green Eggs and Ham

53. Who was the American chess player that beat the Russian master, Boris Spassky, for the championship title at the World Chess Championship on July 11th, 1972?
a. Wesley So
b. Paul Morphy
c. Bobby Fischer
Answer: Bobby Fischer

54. What is the name of the colossal granite sculpted memorial of George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt, and Abraham Lincoln?
a. Mount Rushmore National Memorial
b. Mount Rainier National Memorial
c. Mount Hayes National Memorial
Answer: Mount Rushmore National Memorial

55. Which president had the longest term of office for 12 years?
a. Theodore Roosevelt Jr. 
b. Franklin D. Roosevelt
c. Harry S. Truman
Answer: Franklin D. Roosevelt

56. Which rock and roll king visited President Richard Nixon in the White House Oval Office?
a. Tommy Lee
b. Axel Rose
c. Elvis Presley
Answer: Elvis Presley

57. Who was Elizabeth Taylor’s first husband?
a. Michael Wilding
b. Richard Burton
c. Conrad “Nicky” Hilton
Answer: Conrad “Nicky” Hilton

58. Who was the charismatic and handsome democratic candidate who became president of the United States on January 20th, 1961?
a. John F. Kennedy
b. Lyndon B. Johnson
c. Dwight D. Eisenhower
Answer: John F. Kennedy

59. Which actress received the first Hollywood Star?
a. Joanne Woodward
b. Marian Anderson
c. Julie Andrews
Answer: Joanne Woodward

60. What is the name of the music channel that was launched on August 1st, 1981, beginning its first day on air with a broadcast of the song “Video Killed the Radio Star”?
a. VH1
b. MTV
c. BET
Answer: MTV

61. What was the 1970s American sitcom television series where the lead actress’ name was in the title and the audience was told in the theme song, “she’s gonna make it after all”?
a. Happy Days
b. The Rhoda Show
c. The Mary Tyler Moore Show
Answer: The Mary Tyler Moore Show

62. What is the most spoken language on the planet?
a. Mandarin Chinese
b. French
c. Spanish
Answer: Mandarin Chinese

63. This president of the Articles of Confederation is sometimes arguably called the first president of the Unites States?
a. George Washington
b. John Hanson
c. John Hancock
Answer: John Hanson

64. What was the first video game console played in space?
a. Lynx
b. Game Gear
c. Gameboy
Answer: Gameboy

65. Jesus was born in a manger, where?
a. Bethlehem
b. Jerusalem
c. Palestine
Answer: Bethlehem

66. The General Lee from the Dukes of Hazard was what kind of vehicle?
a. A Dodge Charger
b. A Dodge Challenger
c. A Dodge Viper
Answer: A Dodge Charger

67. Which San Francisco Bay prison closed in 1963 due to having high operation costs?
a. Justice Center Leoben
b. Lakes Region Facility
c. Alcatraz
Answer: Alcatraz

68. Which amendment ended prohibition for good?
a. The 20th Amendment
b. The 21st Amendment
c. The 19th Amendment
Answer: The 21st Amendment

69. Who is the rock-and-roll superstar that purchased Graceland on March, 26th, 1957?
a. Dolly Parton
b. Elvis Presley
c. Johnny Cash
Answer: Elvis Presley

70. What was the name of the first successful manned 1968 NASA space mission that was launched into orbit?
a. Apollo 14
b. Apollo 13
c. Apollo 7
Answer: Apollo 7

71. In October 1962, leaders of the U.S. and the Soviet Union engaged in a tense, 13-day political and military standoff over the Soviet installation of nuclear missiles on Cuba. What was this event called?
a. The Cuban Missile Crisis
b. The May Crisis
c. The War in Sight Crisis
Answer: The Cuban Missile Crisis

72. Who is the famous actress that encouraged people to wear leg warmers in her very first workout video?
a. Olivia Newton-John
b. Jane Fonda
c. Suzanne Somers
Answer: Jane Fonda

73. Who became the first American woman in space as part of the Space Shuttle Challenger crew?
a. Sally Ride
b. Mae Jemison
c. Christina Koch
Answer: Sally Ride

74. What is the Westernmost and Easternmost State in the U.S?
a. Texas
b. Hawaii
c. Alaska
Answer: Alaska

75. This number is known as the magic number because if you multiply a number by this number and add all the digits of the new number together, the sum will always add up to this number.
a. 10
b. 9
c. 8
Answer: 9

76. This US presidential candidate had the highest popular vote ever.
a. Ronald Reagan
b. Bill Clinton
c. John F. Kennedy
Answer: Ronald Reagan

77. Who is the NBA’s all-time leading scorer with 38,387 points?
a. Michael Jordan
b. Lebron James
c. Kareem Abdul-Jabbar
Answer: Kareem Abdul-Jabbar

78. What is currently the best selling video game console of all time?
a. The Playstation
b. The Nintendo Entertainment System
c. The Sega Genesis
Answer: The Playstation

79. Psychologically speaking, how long does it take to fall in love?
a. 4 Minutes
b. 4 Days
c. 4 Months
Answer: 4 Minutes

80. How many kinds of musical instruments are there?
a. 10
b. 5
c. 4
Answer: 5

81. Which baseball teams moved from New York to California in 1957?
a. The Athletics and the Dodgers
b. The Giants and the Athletics
c. The Giants and the Dodgers
Answer: The Giants and the Dodgers

82. What was the period called between 1946 and 1964, post World War II, where the United States experienced a greatly elevated birth rate?
a. The Great Depression
b. The Baby Boom
c. The Dust Bowl
Answer: The Baby Boom

83. Who was the first President in US history to have resigned from office?
a. Richard Nixon
b. Bill Clinton
c. Donald Trump
Answer: Richard Nixon

84. Who was the 1960 Summer Olympic athlete, that won the gold medal in light-heavyweight boxing?
a. George Foreman
b. Muhammad Ali (known as Cassius Clay at the time)
c. Wilfredo Gomez
Answer: Muhammad Ali (known as Cassius Clay at the time)

85. On April 17th, 1961, this CIA-backed failed mission, meant to push Cuban leader Fidel Castro from power, was a complete failure. What was this event called?
a. War in Sight Crisis
b. The Cuban Missile Crisis
c. The Bay of Pigs Invasion
Answer: The Bay of Pigs Invasion

86. Who introduced Johnny Carson as the new host of the tonight show in 1962?
a. Chico Marx
b. ‎Harpo Marx
c. Groucho Marx
Answer: Groucho Marx

87. What was the name of the portable music player, which was created out of a desire by Sony’s co-founder for a device that he could listen to while walking around?
a. The Walkman
b. ‎The iPod
c. The Discman
Answer: The Walkman

88. What is the title of this very successful 1984 martial arts film, which was originally a DC Comics superhero name?
a. The Karate Kid
b. ‎The Dragon
c. The Iron Fist
Answer: The Karate Kid

89. What was the name of this famous frog puppet that debuted on “Sam and Friends” on WRC-TV in Washington, D.C?
a. Michigan J. Frog
b. ‎Kermit the Frog
c. Hypnotoad
Answer: Kermit the Frog

90. Who was the first African American player to play in Major League Baseball?
a. Jackie Robinson
b. Larry Doby
c. Bill Veeck
Answer: Jackie Robinson

91. This is Auguste Rodin’s most famous sculpture around the world.
a. The Wonderer
b. The Worrier
c. The Thinker
Answer: The Thinker

92. This Sea has 8 to 9 times more salt than the oceans and seas of the world, which creates a buoyancy that causes you to float.
a. The Caribbean Sea
b. The Dead Sea
c. The Caspian Sea
Answer: The Dead Sea

93. What is the most widely spoken native language in Europe?
a. Spanish
b. Chinese
c. German
Answer: German

94. What is the holy book of Islam?
a. The Quran
b. The Torah
c. The Bible
Answer: The Quran

95. In what year was Space Invaders first released?
a. 1978
b. 1987
c. 1981
Answer: 1978

96. What is the title of the 1951 J. D. Salinger published novel featuring the protagonist, Holden Caulfield?
a. Franny and Zooey
b. The Catcher in the Rye
c. Hapworth 16, 1924
Answer: The Catcher in the Rye

97. In 1970, how much did a copy of Sports Illustrated cost?
a. 15 Cents
b. 25 Cents
c. 35 Cents
Answer: 15 Cents

98. In 1960, what was America’s biggest company?
a. General Electric
b. Exxon Mobil
c. General Motors
Answer: General Motors

99. Who was the first African-American appointed to the Supreme Court, in 1967?
a. Damon Keith
b. Thurgood Marshall
c. Joseph W. Hatchett
Answer: Thurgood Marshall

100. What is the name of the 1960 Harper Lee novel that won a Pulitzer- Prize?
a. Grapes of Wrath
b. Go Set a Watchman
c. To Kill a Mockingbird
Answer: To Kill a Mockingbird

101. What was the name of the NASA launched mission, which was supposed to be the third moon landing, but an oxygen tank explosion forced the crew to return to Earth six days later?
a. Apollo 11
b. Apollo 13
c. Apollo 3
Answer: Apollo 13

102. What is the title of the Beatles’ last album, which was released on April 10th, 1970?
a. The Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
b. Abbey Road
c. Let It Be
Answer: Let It Be

103. This animal is not mentioned in the Bible.
a. Bird
b. Cat
c. Dog
Answer: Cat

104. Charles Dickens wrote this famous Christmas story.
a. A Christmas Carol
b. A Christmas Story
c. How the Grinch Stole Christmas
Answer: A Christmas Carol

105. What is the only sport that has ever been played on the moon?
a. Ping Pong
b. Tennis
c. Golf
Answer: Golf

106. Which company created the first smartphone?
a. IBM
b. Apple
c. Nokia
Answer: IBM

107. Who is the only enlisted President who didn’t become an officer?
a. James Buchanan
b. Andrew Johnson
c. James Madison
Answer: James Buchanan

108. This famous dog was paid more than the munchkins in The Wizard of Oz.
a. Marley
b. Toto
c. Lassie
Answer: Toto

109. Who were the American allies of World War II?
a. France, Poland and Japan
b. France, Poland and Italy
c. France, Poland and the United Kingdom
Answer: France, Poland and the United Kingdom

110. What is the more commonly known “doing business as” name of the National Railroad Passenger Corporation?
a. Amtrak
b. The U.S. Railroad
c. The American Train Corporation
Answer: Amtrak

111. What is the name of the American television sitcom that aired from 1986 to 1990, whose title character crash-lands in the garage of a suburban middle-class family?
a. Harry and the Hendersons
b. E.T.
c. ALF
Answer: Amtrak

112. What was the most popular TV show from 1970-71?
a. Marcus Welby, M.D.
b. The Flip Wilson Show
c. Here’s Lucy
Answer: Marcus Welby, M.D.

113. What is the title of this 1959 American religious film, starring Charlton Heston, which won 11 Oscars, including Best Picture?
a. The Shaggy Dog
b. Ben-Hur
c. Some Like It Hot
Answer: Ben-Hur

114. These Star Wars characters appear in another famous George Lucas franchise about adventure and finding treasure.
a. R2-D2 and C-3PO
b. Luke Skywalker and Darth Vader
c. Boba Fett and Jabba the Hutt
Answer: R2-D2 and C-3PO

115. What are the most amount of things you can remember at a time?
a. Four
b. Six
c. Nine
Answer: Four

116. Who is the first company to manufacture a handheld mobile phone?
a. Virgin
b. Nokia
c. Motorola
Answer: Motorola

117. In the southern United States, this holiday occurs on the Tuesday before the Christian season called ‘Lent.’ It is often called ‘Fat Tuesday.
a. Spring Break
b. Mardi Gras
c. Easter’s Eve
Answer: Mardi Gras

118. Who did Marilyn Monroe marry on January 14th, 1954?
a. Arthur Miller
b. James Dougherty
c. Joe DiMaggio
Answer: Joe DiMaggio

119. What is the name of the 3-D combination puzzle invented in 1974 by a Hungarian sculptor and professor of architecture?
a. The Magic Snake Cube
b. The Rainbow Puzzle Ball
c. The Rubik’s Cube
Answer: The Rubik’s Cube

120. Which five-and-dime store lunch counter became desegregated on July 25th, 1960, after six months of sit-ins?
a. Woolworth
b. TG&Y
c. Ben Franklin
Answer: Woolworth

121. Which two presidential candidates participated in the first televised debate on September 26, 1960?
a. Jimmy Carter and Ronald Reagan
b. Richard Nixon and John F. Kennedy
c. Jimmy Carter and Gerald Ford
Answer: Richard Nixon and John F. Kennedy

122. Who won a 1943 Academy Award for his animated short film Der Fuehrer’s Face?
a. Max Fleischer
b. Walt Disney
c. Joseph Barbera
Answer: Walt Disney

123. This continent spans all four hemispheres.
a. Europe
b. Asia
c. Africa
Answer: Africa

124. Who invented and flew the first airplane in 1903?
a. Charles A. Lindbergh
b. The Wright Brothers
c. Amelia Earhart
Answer: The Wright Brothers

125. Which two computer scientists are credited with inventing the internet?
a. Vinton Cerf and Bob Kahn
b. Al Gore and Bob Dole
c. Steve Jobs and Steve Wozniak
Answer: Vinton Cerf and Bob Kahn

126. What is the deepest recorded point on the ocean floor at a depth of nearly 36,000 feet called?
a. The Marina Trench
b. The Mariana Trench
c. The Marinara Trench
Answer: The Mariana Trench

127. Where was American Cheese invented?
a. Switzerland
b. America
c. Mexico
Answer: Switzerland

128. How many bones are there in the human body?
a. 306
b. 260
c. 206
Answer: 206

129. How much does it cost to manufacture a penny?
a. .03
b. .02
c. .01
Answer: .02

130. Name one of the two other countries besides the United States that don’t use the metric system.
a. Israel or Egypt
b. Greece or Turkey
c. Liberia or Myanmar
Answer: Liberia or Myanmar

131. What is the name of the song which was a charity single originally recorded by the supergroup USA for Africa in 1985?
a. Stars
b. We Are the World
c. One Big Family
Answer: We Are the World

132. This automaker was featured as the primary vehicle of time travel in this 1985 film about going back in time to fix the future.
a. The DeLorean
b. The Mclaren
c. The Corvette
Answer: The DeLorean

133. Established in 1919, this is the world’s oldest airline.
a. Qantas
b. Avianca
c. KLM Royal Dutch Airlines
Answer: KLM Royal Dutch Airlines

134. In what year was the first email sent?
a. 1971
b. 1981
c. 1991
Answer: 1971

135. Where is the Bermuda Triangle located?
a. The Atlantic Ocean
b. The Pacific Ocean
c. The Mediterranean Ocean
Answer: The Atlantic Ocean

136. In 1979, Toru Iwatani of Namco thought of the iconic game Pac-Man while looking at this food.
a. Apple Pie
b. Pizza
c. Cheese
Answer: Pizza

137. This artist painted the fresco ceiling of the Sistine Chapel.
a. Michelangelo
b. Donatello
c. Master Splinter
Answer: Michelangelo

138. What is the name of this dance movie that is famous for starting the collarless sweatshirt style?
a. Dirty Dancing
b. Flash Dance
c. Foot Loose
Answer: Flash Dance

139. Which 1938 tennis player was the first to win all four majors in a single year?
a. Don Budge
b. Steffi Graf
c. Rod Laver
Answer: Don Budge

140. Which movie premiered on May 25, 1977, and popularized the sci-fi movie genre?
a. Star Trek
b. Star Wars
c. Stargate
Answer: Star Wars

141. What is the name of the news network, launched by media mogul Ted Turner, which was the first-ever 24-hour news network?
a. CNN
b. MSNBC
c. C-SPAN
Answer: CNN or Cable News Network

142. Which royal marriage took place on July 29th, 1981, which many considered to be the “wedding of the century”?
a. Prince William married Kate Middleton
b. Prince Charles married Lady Diana
c. Prince Rainier III and Grace Kelly
Answer: Prince Charles married Lady Diana

143. What was the name of Michael Jackson’s famous chimp pet?
a. Charlie Chimp
b. Chimp the Prince
c. Bubbles the Chimp
Answer: Bubbles the Chimp

144. Where were fortune cookies created?
a. San Diego
b. San Francisco
c. Beijing
Answer: San Francisco

145. The language with the most extensive alphabet in the world belongs to this Cambodian language?
a. Khmer
b. Vietnamese
c. Thai
Answer: Khmer

146. In what year was the United States of America officially established?
a. 1776
b. 1492
c. 1886
Answer: 1776

147. What is the second most followed religion in the world?
a. Christianity
b. Judaism
c. Islam
Answer: Islam

148. What are the only 2 planets in our solar system that have no moons.
a. Venus & Jupiter
b. Mercury & Venus
c. Mercury & Jupiter
Answer: Mercury & Venus

149. Boxing legend Rocky Marciano invented this important office communication device.
a. The Fax Machine
b. The Office Phone
c. The Office Email Account
Answer: The Fax Machine

150. Which planet in our solar system has more volcanoes than any other?
a. Jupiter
b. Mars
c. Venus
Answer: Venus

151. Which planet in our solar system has more volcanoes than any other?
a. Jupiter
b. Mars
c. Venus
Answer: Venus

152. At 32 days, which U.S. president had the shortest term of office?
a. James A. Garfield
b. William Henry Harrison
c. Warren G. Harding
Answer: William Henry Harrison

153. The classic character has appeared in over 120 of Nintendo’s video games to date.
a. Kirby
b. Mario
c. Zelda
Answer: Mario

154. What is the name of the comet, that was first observed via spacecraft in 1986?
a. Comet Swift–Tuttle
b. Comet Encke
c. Halley’s Comet
Answer: Halley’s Comet

155. Which New York Yankee player would go on to break Babe Ruth’s 60 home run record in a season, in 1961?
a. Roger Marris
b. Mark McGwire
c. Barry Bonds
Answer: Roger Marris

156. What is the name of this 1984 sound-activated electrical switch, with a very famous commercial jingle?
a. The Applause Switch
b. The Slapper
c. The Clapper
Answer: The Clapper

157. A. Who assumed the presidency following the resignation of Richard Nixon?
a. Gerald Ford
b. Jimmy Carter
c. Ronald Reagan
Answer: Gerald Ford

158. This is the most popular name in the world.
a. Muhammad
b. James
c. Robert
Answer: Muhammad

159. What is the highest mountain discovered, which is located on Mars?
a. Olympics Muns
b. Olympus Mons
c. Olympia Bos
Answer: Olympus Mons

160. How many rings are in the Olympic emblem?
a. Five
b. Seven
c. Six
Answer: Five

161. What is the most widely translated book?
a. The Lord of the Rings
b. The Bible
c. The Da Vinci Code
Answer: The Bible

162. What was the name of Steve Wozniak’s partner who’s core business was the manufacturing of personal computers at Apple?
a. Steve Gates
b. Bill Gates
c. Steve Jobs
Answer: Steve Jobs

163. What is the name of the expo that opened on April 21th, 1964, in Flushing Meadows, Queens, featuring exhibitions, restaurants, and pavilions?
a. The New York World’s Fair
b. The New York Future Festival
c. The New York Land of Tomorrow
Answer: The New York World’s Fair

164. Who was this “King of Reggae” that succumbed to cancer in 1981, and left fans mourning for years?
a. Peter Tosh
b. Bob Marley
c. Beenie Man
Answer: Bob Marley

165. This is the national language of the Philippines.
a. Thai
b. Vietnamese
c. Tagalog
Answer: Tagalog

166. What explains the phenomenon where water can boil and freeze at the same time?
a. Triple Point
b. Double Point
c. Single Point
Answer: Triple Point

167. Which U.S. bill has all 50 states listed across the top of the Lincoln Memorial?
a. $10 bill
b. $50 bill
c. $5 bill
Answer: $5 bill

168. Who became the first monkey in space in 1961?
a. Bubbles the Chimp
b. Ham the Chimp
c. Space Boy the Chimp
Answer: Ham the Chimp

169. Who was the youngest recipient of the Nobel Peace Prize?
a. Malcolm X
b. Martin Luther King Jr.
c. Mother Theresa
Answer: Martin Luther King Jr.

170. What is the name of the 1941 Marvel Comics superhero who was a patriotic soldier of the USA?
a. The Incredible Hulk
b. Iron Man
c. Captain America
Answer: Captain America

171. The highest peak in Europe at 18,510 feet above sea level is in what country?
a. Russia
b. Norway
c. Sweden
Answer: Russia

172. Hot water freezes faster than cold water and cold water heats up faster than hot water. What is the name of this phenomenon?
a. Mumbai Effect
b. Mpemba Effect
c. Mambo Effect
Answer: Mpemba Effect

173. O.J Simpson was originally offered this role as a cyborg assassin in this cyborg movie.
a. Death Note
b. The Assassin
c. The Terminator
Answer: The Terminator

174. What is the name of the 80s comic book about four fictional anthropomorphic mutant reptiles named after Italian Renaissance artists?
a. The Teenage Mutant Ninja Turtles
b. Extreme Dinosaurs
c. Battletoads
Answer: The Teenage Mutant Ninja Turtles

175. The Candy Cane is shaped in the letter “J” after which important religious figure?
a. Jehovah
b. Jah
c. Jesus
Answer: Jesus

176. Which two letters do not appear on the periodic table?
a. J & H
b. J & Q
c. Q & R
Answer: J & Q

177. What is honey from a honey bee?
a. Vomit
b. Sneeze
c. Poop
Answer: Vomit

178. Which president signed legislation that officially banned cigarette ads on television and radio?
a. Ronald Reagan
b. Richard Nixon
c. Bill Clinton
Answer: Richard Nixon

179. What was the name of the 1964 UK band that made their American debut on the Ed Sullivan show?
a. The Monkeys
b. The Rolling Stones
c. The Beatles
Answer: The Beatles

180. How long does one day on the planet Venus last?
a. One Year
b. One Month
c. One Week
Answer: One Year

181. What was the first novel ever written on a typewriter?
a. The Bible
b. Huckleberry Finn
c. Tom Sawyer
Answer: Tom Sawyer

182. Who leads an orchestra?
a. A Conductor
b. A Drummer
c. A Music Assistant
Answer: A Conductor

183. What is the worlds most popular meat?
a. Beef
b. Fish
c. Goat
Answer: Goat

184. What is the fear of flying called?
a. Aerophobia
b. Aviophobia
c. Arachnophobia
Answer: Aviophobia

185. This mouse made his film debut in 1928s “Steamboat Willie”, an animated short film.
a. Speedy Gonzalez
b. Mickey Mouse
c. Scratchy
Answer: Mickey Mouse

186. Which president earned the Medal of Honor, the highest honor in the military?
a. Richard Nixon
b. Franklin Delano Roosevelt
c. Teddy Roosevelt
Answer: Teddy Roosevelt

187. This artist produced drip abstractions by laying his canvases flatt on the floor, flinging and dribbling paint, a technique that would become known as action painting.
a. Mark Rothko
b. Jackson Pollock
c. Marcel Duchamp
Answer: Jackson Pollock

188. This Hawaiian word means both hello and goodbye.
a. Aloha
b. Mahalo
c. Honu
Answer: Aloha

189. What is the smallest prime number?
a. 3
b. 5
c. 2
Answer: 2

190. This hotdog shaped vehicle is the official car of Oscar Myer.
a. The Hotdog-mobile
b. The Wienermobile
c. The Sausage Ship
Answer: The Wienermobile

191. This famous cola cannot be purchased in North Korea or Cuba.
a. Coca-Cola
b. Jolt Cola
c. R.C. Cola
Answer: Coca-Cola

192. This is Expressionist artist Edvard Munch’s most famous work, depicting a person holding their face in horror at night.
a. The Thinker
b. The Scream
c. Starry Night
Answer: The Scream

193. How many feet are in a mile?
a. 5,280 Feet
b. 3,280 Feet
c. 5,208 Feet
Answer: 5,280 Feet

194. The Secret Service was originally made to fight which crime?
a. Counterfeiting
b. Drug Trafficking
c. Homicide
Answer: Counterfeiting

195. What is the oldest monolithic religion?
a. Hinduism
b. Catholicism
c. Judaism
Answer: Judaism

196. In what year was the Continental Army officially established and led by George Washington?
a. 1775
b. 1776
c. 1886
Answer: 1775

197. How many notes are there in music?
a. Eight
b. Nine
c. Twelve
Answer: Eight

198. Who was the first of the Axis powers to surrender during World War II?
a. Germany
b. Italy
c. Japan
Answer: Italy

199. What is the title of the George Orwell published dystopian social science fiction novel in 1949?
a. Animal Farm
b. Big Brother
c. Nineteen Eighty-Four
Answer: Nineteen Eighty-Four

200. Who were the 1970 NBA champions?
a. The New York Knicks
b. The Dalla Mavericks
c. The Los Angeles Lakers
Answer: The New York Knicks

201. Which character from 1978 Garfield comics was Odie’s owner?
a. Dr. Liz Wilson
b. Lyman
c. Nermal
Answer: Lyman

Alex Romeo

I am a life long learner, trivia connoisseur, writer, and entertainment enthusiast. I have researched and written over 4,000 trivia questions to play on Triviamastermind.com. I hope you enjoy my website!

Recent Content